10 gaveideer til mors dag, hvis du er ude last minute.

De skjulte perler i Provance Côte D´Azur

Du kender helt sikkert Nice, Cannes og St. Tropez. Alle populære destinationer langs den sydfranske riviera. – Men har du hørt om det hemmelige provence Côte d´Azur? – her ligger den charmerende pastelfarvede kystby Hyeres, og halvøen Giens, med udsigt til øerne Porquerolle, port- cros og levant.

I samarbejde med Scandinavian Airlines, Atout france og VisitVar, besøgte jeg for nyeligt det sydlige Frankrig, for at udforske nogle af Côte d´Azurs hitten gems, som Hyeres, Giens, øen Porquerolles og Le Golfe de St. Tropez. SAS har nemlig som noget nyt åbnet en direkte rute fra København til Toulon – hvilket er en super cute lufthavn, beliggende under 2 timers kørsel fra Cannes, Nice, St Tropez og Marseille. Dog skal du i denne guide opleve et Provence der byder på de mere uopdagede og unikke områder af Côte d´Azur.

Hyere – Den pastelfarvede havneby.

Hydres Provence Cote d´Azur

Rivieraen er kendt for at være en eksklusiv middelhavskyst, hvor de velhavende tager på badeferie. Mellem Nice og Marseille finder du den pastelfarvede havneby Hyeres – som trods den korte køreafstand fra bla. Nice og Saint Tropez, er betydeligt mere afslappet, billigere og den franske charme let at finde. Hyeres ligger i det sydlige provence, hvilket gør den til en af de mest solrige byer i Frankrig.

The old town:

En lille gåtur fra Hyeres´brede boulevarder og Grand Hoteller, finder du den gamle bydel. Her ligger Place Massillon – en stor åben plads med adskillige charmerende restauranter og caféer. Nyd en iskold lemonade, og spadser ned ad de små snoede gader, fyldt med spændende lokale butikker, og pastelfarvede facader.

place-massillon1colorful-old-town-of-hyeres-collage

Leder du efter instagramvenlige spots, er Hyeres the place to be – Se bare hvor fin gaden Rue Barbacane er.


Læs også : 6 andeledes ting at opleve i Paris


Le Marais

Ikke ret langt fra lufthavnen i Toulon, finder du det topmoderne Le Marais midt på stranden, med udsigt til øen Porquerolles. Her tog vi hul på Rosé-Sæsonen i de dejligste omgivelser, hvor vi fik serveret den bedste risotto jeg nogensinde har smagt.

le-marais-hyerele-marais-hyeres
Le Marais risotto

Det specielle ved denne risotto var, at den blev tilberedt ved bordet i en kæmpe parmasan. Jeg har aldrig oplevet noget lignende –  smagen var intens og ganske vist himmelsk.


Nyd Kunst, kultur og den betagende udsigt på Villa Noailles.

Interesserer du dig for kunst, arkitektur og elsker en flot udsigt, så er Charles og Marie-laure Noailles’ tidligere sommervilla i bjergene, over Hyeres, lige noget for dig! Idag er det et topmoderne museum for arkitektur og kunst, ejet af Var. Udover arkitekturen og kunsten,  er sommervillaen omgivet af de smukkeste haver, du frit kan boltre dig i.

villa-noailles
p4210930

Udstillinger du ikke må gå glip af:

April – International Festival of Fashion and Photography
July – The Design Parade

 Læs mere om Villa Noailles HER


Bo på Le Provencal – Et familie ejet hotel i gennem 3 genrationer.

Kun 20 minutter fra Hyeres, på den sydlige tip af giens, boede jeg med Caroline, Malin og John, på det charmerende familieejet hotel Le Provencal. Omgivet af 3 genrationers historie, befinder du dig i rolige omgivelser i en lille charmerende landsby, med gåafstand til tennisbaner, beachvolley, petanque og en privatpark.

la-provencal-collageLa provancal giens

Privat saltvandspool

Er du til sol og saltvand, er der også rig mulighed for dette – Le Provencal ligger nemlig kun et stenkast fra deres private saltvandspool, som er gravet direkte ud af klippesiden. Desværre var saltvandspoolen under restaurering, men jeg fik dyppet mine tæer i havet, og spist dejlig morgenmad på den åbne teresse med betagende panoramaudsigt udover middelhavet. Jeg har allerede planer om at skulle tilbage hertil.


Oplev Paradis øen Porquerolles.

Den største oplevelse på mit Côte de Provance-eventyr var mødet med Niels Ingvar som sejlede os til øen Porquerolles, der fra fastlandet af, ligner en kæmpe krokodille, og som back in the days blev købt af en meget rig mexicaner og givet i bryllupsgave til hans kone. Charming right?

Jeg elsker at være på havet, og tiden med Niels og hans kone var en kæmpe fornøjelse – men bedst af alt var, da vi sejlede i havn på den paradisiske ø Porquerolles. 7 kilometer lang og 3 kilometer bred.

Nadialine Von Bach Porquerolles


Caught in action by John valencia


cote-dazur

Spændende klippelandskaber og bounty-lignende strande:

På Porquerolles kører ingen biler, så de fleste lejer en cykel ved havneområdet og forsvinder ud ad de små snoede grusveje til spændende klippelandskaber, vinmarker og bounty-lignende strande som Plage Notre dame, der af gode grunde bliver kaldt den “Caribiske drøm” i provence.

notre-dame-porquerolles-beachnotre-dame-porquerolles

Patanque på Place d´armes

Alle restauranter, cafféer og hoteller i Porquerolls eneste landsby, er centreret omkring Place d´armes – her fik vi os en vaske ægte provansalsk frokost mens vi om aftenen fik tapas, drak rosé og spillede patanque på pladsen.


Læs også: Den bedste rejseguide til Portugals Perle Madeira


Nadialine von bach rails la côte d´Azur


Shop mit outfit | Shirt | Jeans | Earrings ( Similar) |


place-darmes-treePlace d´armes


Rayol-canadel-sur-mer – den smukkeste strækning på hele Côte d´Azur.

Ikke langt fra Hyeres, mellem le lavandou og saint tropez, ligger badebyen Rayol-canadel-sur-mer. Her finder du den smukkeste nationalpark Domaine du Rayol ( også kendt som Jardin des Méditerranées). Dette er et beskyttet naturområde der strækker sig over 20 hektar, langs den betagende middelhavskyst, og er kendt for at være en af de smukkeste strækninger på hele Cote d´Azur.
 cafe-domaine-du-rayol
domaine-du-rayol

Parken byder på unikke naturlandskaber fra alle verdens subtropiske kontinenter, så som New Zealand, Californien, Vhile, Mexico, Asien, Kysterne i Sydafrika og de Kanariske øer. Om du er til natur eller ej – Så er Domaine Du Rayol virkelig en unik oplevelse du ikke må gå glip af.

 Le Café des Jardiniers

domaine-du-rayol-cafe-frappeI hjertet af haven finder du den pæneste lille café ( Le Café des Jardiniers ) som servere veganske retter, provensalsk mad, hjemmelavet lemonade og iskaffe.


Vågn op til lyden af middelhavet.

hotel-bailli-suffren-rayol-vue-3

Under vores ophold i Rayol canadel sur mer, boede vi på det smukke luksus hotellet Le bailli de suffren der ligger ved havet – helt ærligt kan jeg bedst beskrive dette hotel som Heaven on earth. Jeg ved ikke noget bedre, end at vågne op med en udsigt udover det krystalblå middelhav – lyden af bølgerne gør mig afslappet og får mig helt ned i gear.

Udsigten til havet gør mig tidsløs, og jeg føler at jeg kan vende hjem med fornyet energi. At bo på sådan en måde, er noget jeg priser meget højt.

le-bailli-de-suffren-collagerayol-canadel-sur-mer
le-bailli-de-suffrenle-bailli-de-suffren-sign

Le bailli de suffren er et nyrenoveret 4 stjernet luksus hotel som har åbent fra Maj til oktober. Planlægger du en tur til den franske riviera, er denne skjulte perle virkelig et besøg værd, og så ligger Saint Tropez kun 30 minutter i bil derfra.


Læs også: Brugbare tips til den perfekt pakkede kuffert


 

1 kommentar

Lets chat - Smid en kommentar <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 gaveideer til mors dag, hvis du er ude last minute.