Det er svært at leve med

Den bedste rejseguide til Portugals perle Madeira

Paradis øen Madeira er kendt for at være, en af Portugals smukkeste øer. Det er nok også derfor øen kaldes Atlantens Perle. Det bedste ord jeg kan komme på, som beskriver Madeira lige præcis som det er, er Magisk. Øen byder på alverdens unikke oplevelser og er et rejsemål, i sin helt egen klasse. I virkeligheden kan det slet ikke sammenlignes med nogle andre rejsemål jeg har været på. Det er en destination jeg slet ikke er færdig med at udforske, og en ø jeg varmt kan anbefale. Derfor får du hér, min bedste rejse guide til Portugals Paradis Ø Madeira.

Nadialine von bach - Rails La

Da jeg for 3 måneder siden rejste til Madeira med Visit madeira og 4 andre bloggere, havde jeg ikke de store forventninger til øen og troede slet ikke jeg skulle ned til 22 grader i December måned. Jeg faldt dog fuldstændig på bagben over øens vilde kontraster (Bare for at nævne nogle af dem:) – Naturlige swimming pools, betagende bjerglandskaber, tropiske skove, den sorte sandstrand, Top moderne design til Funchals charmerende bygninger, for ikke at nævne et rigt byliv og Santa Maria, hvor alle døre i gaden er malet, med hver sit kunstværk. Madeira har virkelig noget for alle og bedst af alt, paradiset kan besøges hele året rundt.

På Madeira er det let at komme rundt – du kan derfor snildt opleve store dele af øen på en lille uge. øens beliggenhed i Atlanterhavet betyder, at det ikke er usædvanligt at være en del af fire sæsoner på én dag. Derfor er det frem for alt vigtigt at pakke til al slags vejr!

Bo i hjertet af funchal

Castanheiro Boutique HotelOmgivet af bjerge og dybe dale ligger Funchal, som er hovedstaden på Madeira. Byen i sig selv er en oplevese uden lige. – Her boede jeg sammen de andre bloggere på Castanheiro Boutique Hotel, hvilket lå i gå afstand til shopping center, Lokale markeder, kendte botaniske haver, hyggelige butikker og caféer langs de charmerende brostensbelagte gader. Er man til Roof top Pool og eksklusivt spa, er der rigtig fine muligheder på Castanheiro Boutique Hotel

Castanheiro Boutique HotelEn spændende og sjov måde at opleve Funchal på, er at tage en Tukxi Tour. De er meget populære i gadebilledet og gør det nemt at komme rundt og opleve byen på en anderledes og sjov måde. Jeg kan klart anbefale at man tager sådan en tur en af de første dage, da dette giver et meget større perspektiv, over byen.

Kunst og kultur

paintet-doors-funchal

Tag dig en To Go kaffe og nyd en slentretur i Santa Maria, som ligger i hjertet af Funchal. Her er alle dørerne dekoreret med malerier og skønne digte. Denne gade er virkelig kreativ og du føler at du er i et kunstgalleri, bare på åben gade. Santa Maria er ligeledes fyldt med liv, og de sødeste små gade cafeer du kan forestille dig. – Dette er en vidunderlig og unik oplevelse.

Palmtree reflectionportugal flowers

Madeiras betagende Natur

Jeg kan virkelig ikke nævne nogle steder i verden, som har en flottere og mere frodig natur end på Madeira. Den allerbedste måde at opleve øens natur på, er at bestille en guidet tur, såsom en jeep tur, der tager dig til øens smukkeste steder og aller bedste udsigtspunkter. Er du ikke bange for selv at køre er det uden tvivl, et must at leje bil så du kan komme rundt på øen.

Læs også: Glimse of Madeira

beautiful-viewpoint-madeiracurral_das_freiras-1Udsigt over Curral das Freiras – Nonnernes Dal

curral_das_freiras-2

Santana – De traditionelle trekantshuse.

Langs den norlige kyst finder du Santana som er kendt for sine små fine trekantede huse. Husende er fra det 16 århundrede og er bygget af sten og skrånende halmtage. De fleste af de overlevende huse er idag turistattraktioner og holdes ved lige af de lokale. Et besøg hér tager dig tilbage i tiden.

Læs også: Santana

cute old houses santanasantana-madeira

Hiking i Levadaen

På Madeira kan du udforske nogle af de bedste Levada vandringer.  Er du vild med at hike, er dette en kæmpe oplevelse og den vildeste måde at opleve den fortryllende natur på. Store dele af Madeiras natur opleves nemlig bedst til fods. Er du glad for naturen og ikke bleg for en lille fysisk udfordring, så er en levadavandring en perfekt aktivitet – og du behøver ikke lade dig skræmme selvom du ikke er en erfaren vandrepind. Dog vil jeg give et lille råd med (Fra en nu erfaren hiker). Tag ordenlig vandre tøj på, og skift håndtasken ud med en rygsæk.

lavada-walk-madeira-2levada-walk-madeiraVi gik en af de mest eventyrlige ruter til duften af eukalyptus og lyden af rindende vand fra de små lavadas. Med andre ord er dette helt klart et must do, hvis du vil opleve naturen helt ind under huden.

Porto Moniz –  De naturlige saltvandspools & Seixal – Den sorte sand strand .

Vil du sole, bade og slappe af til havets brusen er det en rigtig god ide, at tage en tur til Madeiras nordvestligste kyst Porto Moniz. Placeret tæt på det store ocean , ligger wellness hotellet Aqua Natura, som har udsigt udover et af øens mest betagende Must see scenerier. Nemlig de mest fantastiske havvandsbassiner. De naturlige swimmingpools er skabt af revene i kystens lava sten, og fyldes op af tidevandet med krystalklart havvand.

girls travel . visit madeiraJulie von lyck og jeg nyder udsigten og de smukke omgivelser i Porto Moniz.

black sand madeiraseixal black sand beachEr du derimod til sand mellem tæerne skal du lede længe efter de hvide sandstrande, Til gengæld findes den Magiske sorte sand strand Seixal, som jeg personligt synes var yders betagende. Desværre var solen så småt gået ned da vi kom til stranden, Så nåede ikke at tage en dukkert i bugten, men kan lige forestille mig hvor awesome det er på en solskinsdag.

Mad og drikke på Madeira

Madeira er især kendt for sin vin historie, derfor er det obligatorisk, hvis du som jeg, elsker vin, at besøge Blandy´s wine lodge. Her er der rig mulighed for at smage på den populære vin, og se hvordan vinproduktionen har udviklet sig siden 1811, hvor de første flasker blev produceret og sendt over Atlanten. Fortrækker du derimod soft drinks frem for vin, Må du absolut ikke gå glip af deres traditionelle Poncha, som er lavet med rom, honning og citron.

Smukkeste udsigt og Madeiran wine på Quinta do Furão

lobsterNine design centreMiddag på Ninis design center, her med Reiseperler


6 spisesteder jeg klart kan anbefale / 1. Frokost på Quinta Do Furai , / 2. Dinner with a view på Nini design centre,/ 3. Jazz night og atmosfærisk gourmet på Restaurante do Forte,/ 4. Nyd Madeiras National ret Espatada på Adega da Quinta Restaurant./ 5. Roof top og lækker middag på The Vine Restaurant Hotel / 


sea view - porto monizlapaEn sidste ting jeg kan anbefale at prøve når du kommer til Madeira er deres specialitet Lapas – som jeg har beskrevet i indlægget Lava pools in Porto Moniz

Dette må du absolut ikke gå glip af

En af Madeiras mest populære attraktioner, er de berømte Monte sledges. Dette er en helt speciel form for transport og en absolut MUST DO oplevelse. TOBOGGAN som det hedder, er en 100 år gammel tradition hvorpå overklassen blev transporteret ned til byen på Madeira, – men er idag udelukkende en turistoplevelse. Jeg var total oppe at kører over denne herlige oplevelse, som ikke findes  andre steder i verden. – Julie og jeg hulkede af grin hele vejen ned.

sledge-cars1cabo-girao_madeiraPå en glasplatform over Cabo Girao, – verdens anden højeste klippe med mine blogger piger Julie von lyck & Adaras blogazine

cabo_girao_in_madeira

Hvis du ikke er bange for højder, må du ikke gå glip af den berømte klippe Cabo Girao, som med sine 580 meter, er den højeste klippe med udsigt over havet i Europa og den anden højeste i hele verden. Foruden at beundre denne smukke udsigt og den høje klippe kan du også  stå ud over klippen og kigge ned gennem et glas gulv. (rimlig angsprovokerende og alligevel en ret vild oplevelse.)

Læs også: Christmas in funchal

Madeira skal uden tvivl opleves med egne øjne, Men når det er sagt har jeg lige slået en video op på min youtube kanal fra vores Blogger tur, hvor du visuelt og levende kan se glimt fra alle de steder jeg mener du ikke må gå glip af på en tur til Portugals perle Madeira. Hop ind og se videoen HER

2 kommentarer

 • Elisabeth

  Ih det ser så dejligt ud 🙂 tror du at der er børnevenligt? Det er så svært at finde ud af hvor ferien skal gå til 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadialine

   Det er ren og skær magisk, og helt igennem en smuk ø, for alle aldre.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Lets chat - Smid en kommentar <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er svært at leve med