Programmet jeg gerne vil være vært på.

Sådan laver du Pandekager med et twist

At bage pandekager er en rigtig hyggelig aktivitet – og duften af lune, hjemmelavede pandekager kan få mundvandet til at løbe på ethvert barn — stort som lille. Om præcis 7 dage er det årets internationale pandekage dag. Hør det lige. Årets internationale pandekagedag. En dag, dedikeret til mit ynglingsspise. Overvejer seriøst at invitere venner og familie til pandekager med is. Det kunne da være vildt hyggeligt!

pancakes3

Jeg har før i tiden været ret god til at fyrer lidt mælk i en færdig blanding, og vupti, så var der pandekager. – Men faktisk har jeg fundet glæden i at lave tingene fra bunden. Opskriften jeg bruger er fra 1946 og er  skrevet ned i en af min mormors gamle kogebøger,  jeg har været så heldig at arve.

pancakesHer på Rockstar Mansion elsker vi pandekager, så hver dag er egentlig en potientiel pandekagedag. Det var også defor jeg i søndags stod 4 timer og lavede pandekager, mens M var i Parken og se fodbold.  – Yas i know! Im pretty good wife material!

pancakes8M fortrækker pandekander med sukker, hvilket for mig er ualmindelig kedeligt, og alt for sødt. Nej Jeg skal ha pandekager med et tvist! is, flødeskum, hjemmelavet marmelade (gerne noget syre, som giver et godt modspil til de søde) chokoladesovs ect. – Søndag var ingen undtagelse! Her lavede jeg en frisk flødeskum, med vanilje og limeskald, hvilket tog min pandekage oplevelse til helt nye højder.

pancakes5


Flødeskum og hakket chokolade er også et pandekagehit


pancakes2

Mini Pandekager (Kan også laves som almindelige)

8 friske æg
100 g sukker  (i en lidt sundere version, brug gerne økologisk rørsukker)
Kornene fra 1 stang vanille
100 g dansk hvedemel (eller fuldkornsmel)
150 g dansk smør,
3/4 l mælk

NB. Pandekage dejen bør stå tillavet i 1-2 timer, før brug.


 

1 kommentar

  • Trine

    Så lækkert. bliver helt lækkersulten. hvordan laver du mini pandekager? bruger du en lille pande, eller hvordan?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Lets chat - Smid en kommentar <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Programmet jeg gerne vil være vært på.