Julegave guide : 13 Budgetvenlige gaver du med succes kan ligge under juletræet til hende

Mit eventyr i Marrakech

Marrakech har været på min rejse-bucket-liste i mange år. Især siden sidst jeg satte mine ben på vest afrikansk jord, hvor jeg besøgte agadir på en pressetur med mange andre bloggere. Her gik jeg rundt blandt vilde fritgående kameler på en random bjergside og boede på det 6 stjernede hotel atlantic palace. som er dér billedet fra min header er taget – Derfor kan i nok forstå at intet holdte mig tilbage for at tage på endnu et marrokansk eventyr,  da jeg stod i mit livs krise, uden tag over hovedet og var kind of lost. Forholdsvis spontant, besluttede min bedste veninde og jeg at booke billetter og tage på vores allerførste rejse sammen, hvilket jeg er virkelig glad for vi gjorde.

Inden afrejse, var Emilie og jeg enige om at det skulle være en tur, hvorpå vi kunne fordybe os, fare vild i souken, finde plads til at rense vores tanker – og for mit vedkommende, sige farvel til mit gamle jeg, tænke tingene igennem og efterlade alt det jeg troede, som ikke var. Blive inspireret af den marrokanske mangfoldighed, finde tilbage til bloggen og ikke mindst mig selv.

Læs også: Little Marrakech 

Efter en del research fandt vi frem til to skønne riads i den gamle bydel – altså inde i medinaen. Dette var et foretrukket valg, da det altså er inde for murerne du får den mest autentiske oplevelse af byen. I modsætning til turist fyldte 6 stjernede hoteller, kan riads sammenlignes med et traditionelt marrokansk hus, med pool eller have i midten af huset. En slags boutique hotel hvor der typiak kun er 3-7 værelser og dermed en meget mere intim stemning end på et større hotel.

Riad Kitula var en af de Riads vi bookede os ind på. En smuk gemt 18. århundredes traditionel riad med bibbiolotek, rooftop teresse med udsigt udover hele byen og en swimmingpool omgivet af en frodig palmefyldt gårdhave. En stille oase midt i den travle medina.

Den historiske bygning var engang en del af Kalifs Slot, og ligger kun en kort gåtur fra Bab el Ksour-indgangen til medinaen og få minutters gågang til de fascinerende souks hvor vi brugte meget tid på at shoppe og spise god marrokansk mad. Souken kan bedst sammenlignes med en labyrint, Du kan simpelthen ikke besøge Marrakech uden at fare vild i de rosa hjørner.

Hertil kan jeg med hånden på hjertet indrømme hvor taknemmelig jeg var for at have Emilie og hendes indre kompas med. Uden hende, var jeg blevet suget ind i souken, og aldrig fundet ud igen. Dog elskede jeg  at se på det marrokanske håndværk. De er virkelig gode til tæpper, krydderier og smukke lamper.

Læs også: exploring the beautiful moroccan culture

Ting jeg købte i souken:

 • Gulvtæpper
 • Sengetæppe
 • Konkylie smykkeskrin
 • Krydderier
 • Guldsmykker.
 • Tørklædet som jeg købte specifikt til disse billeder.
 • En puf med palietter.

Læs også: Julegave guide: 13 budgetvenlige gaver du med succes kan ligge under juletræet

En af mine yndlings ting i Marrakech er alle de søde roof top restauranter, som giver dig mulighed for at se solnedgangen i de smukkeste omgivelser og nyde den
endeløse gæstfrihed af det marokkanske folk. Som Instagram så fint afsløre minder marrakech mest af alt om 1001 nats eventyr. På ydersiden er den nedslidt og hektisk – men over den støjende souk og bag de lurvet murer, findes en hel anden side af den kontrastfyldte by. 

Jeg arbejder lige nu på at lave en guide over alle de skønne ting der er at opleve i marrakech, og håber den kan blive færdig inden længe. Ind til da kan kan du drømme dig væk i alle mine andre rejseguides såsom De skjulte perler på den franske riviere, 6 anderledes ting at opleve i paris, Den bedste rejseguide til portugals perle Madeira, How to spent 4 nights in tokyo og Storby drømme og uddannelse i New York.

Tak fordi du kiggede forbi. Smid gerne en kommentar, nu hvor du alligevel er her og Lad mig vide om et indlæg med mine Indkøb og en rejse guide til Marrakech har interesse.

4 kommentarer

 • Mamma

  Hvor er det bare smukt, og du stråler som en sol, selsker disse billeder og din beskrivelse af det hele…big love

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Hvor er det bare dejligt at du er tilbage ☺️ Jeg har savnet at kunne følge din blog, og jeg er vild med din beskrivelse af smukke Marrakech ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadialine

   awww søde Elisabeth skønt at se du er her og at du har savnet mig. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Lets chat - Smid en kommentar <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julegave guide : 13 Budgetvenlige gaver du med succes kan ligge under juletræet til hende