#GlowGoals - Mit sommer look med lóreals wake up & glow produkter

Hold nu den gode tone på de sociale medier

Det er ikke mere end få dage siden jeg sad og kiggede på Camilla frederikkes Instagram ( Til i som ikke ved hvem jeg taler om, så er hun udover at være youtuber og influencer, også med i Beautybosserne på kanal 4)  – Her fortæller hun om en meget ubehagelig episode, hvor en person sviner hende til i en privat besked på instagram.

Personen skriver blandt andet, at hun skal lade være med at spille lækker når hun har så grimme øjenbryn – at folk griner af hende, og at alle synes hun ser tåbelig ud med de her øjenbryn.

1 ting er, at vi ikke i alles øjne, kan defineres som smukke og interessante – men så står det jo frit for ikke at følge den givende profil. En anden ting er at sende dårlig energi og dicideret svine et andet menneske til på så nederen en måde. Det er virkelig ikke okey. Til det vil jeg lige sige at camilla frederikkes øjenbryn er on fleek. Hun er så smuk, sød og hjertevarm – Så hvorfor denne form for hate?

Jeg oplevede det selv igår hvor en dreng skriver til mig, hvordan det er at have danmarks største “Forehead” (Pande) – Hvorfor? Fordi personen er tankeløs, og uden pli. På de sociale medier kan man sagtens være hård i filten og måske ikke mene helt, hvad man skriver. Omvendt kan det skrevne ord have katastrofale konsekvenser for de, der modtager den negative besked. Heldigvis tager jeg det ikke ind og lader mig påvirke af det, men det ville andre måske gøre.

Hvorfor er folk så uopdragen?? Det er dybt tragisk at børn, unge mennesker og især voksne bruger de sociale medier til at komme af med deres mundlort, og tror det er okey at give sin negative mening til kende, uden omtanke for, hvordan modtagen oplever at læse denne form for hadefulde beskeder.

Problemet er at det er så nemt at sidde bag en skærm og skrive grimt – Og som en følger skrev så fint, er jeg ret sikker på at de profiler som udstråler selvsikkerhed, power, glæde mm. prikker til de folk der har det dårligt med sig selv og de mennesker som mangler nettop disse ting. Den her ” du-skal-ikke-føle-dig-ovenpå-når-jeg-ikke-føler-mig-ovenpå” mentalitet – Det er rædselsfuldt og dybt respektløst.

Jeg vil løfte en stor pegefinger, da jeg synes det er et yderst relevant emne at tage op. Brug nu hovedet og hold en pæn tone. Føler du for at svine et andet menneske til, så skriv det ned, få det ud, og overvej så, om det er nødvendigt at sende afsted. Hvad er formålet og hvad får du i sidste ende ud af det. – Og ville du selv bryde dig om at modtage nedladende beskeder fra et menneske du ikke kender?

Tonen er løbet helt af sporet. De sociale medier er blevet et sted, hvor vi frem for at støtte hinanden, skal trækkes ned. Det skulle gerne være et rart sted at være, hvor vi kan dele og finde inspiration og støtte hinanden. Skal vi ændre på den hårde tone er det nødvendigt, at vi allesammen gør, hvad vi kan for at bevare den gode tone.

Et rigtig godt råd her på falderebet kunne være:

Skriv ikke noget på de sociale medier, som du ikke ville sige i virkeligheden ( face to face) Tænk over: ville jeg formulere mig på samme måde, hvis jeg stod ansigt til ansigt med personen? Hvis ikke! Så lad være!

Har du børn, så lær dem for pokker hvordan man begår sig over for andre mennesker ( Både på de sociale medier – men for gud skyld også i den virkelig verden) – I har et ansvar! Tænk hvis det var dit eget barn der modtog hate, og det havde fatale konsekvenser i sidste ende!

 

 

3 kommentarer

 • anette

  Så fint skrevet, helt enig og desværre så relavant

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Jeg synes du har ret i alt, hvad du skriver. Hvordan forholder du dig i dag til sidste sommer, da din eks’ nye kæreste modtog en strøm af sviner-kommentarer fra dine følgere? Din respons til det dengang var, at følgerne var “de bedste” og at hun “bare var en luder”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadialine

   Jeg har aldrig opfordret til at min følgere skulle sende Hate min ekskæreste eller hendes vej.
   hvad andre vælger at gøre, skal jeg ikke stå til regnskab for -det er sådan set ude af mine hænder

   ( men det er selvfølgelig ikke okey at sende hate- hvis de har gjort det) Jeg har ikke været informeret om dette!!

   – Mine følgere var de bedste for al den støtte de sendte min vej, i forhold til den forfærdelige situation jeg stod i
   – og fordi de var mine øjne, så jeg kunne få bekræftet det der skete bag min ryg.

   Begge parter var jo så snu at blokere mig på alle sociale medier, så jeg ikke selv kunne se hvad der foregik bag min ryg..

   Til sidst vil jeg gerne ha dig til at fortælle mig, hvor jeg nogensinde på de sociale medier har skrevet at “hun” var en Luder?

   Derudover er der stor forskel på situationen med min eks og de ting jeg skriver om i dette indlæg.
   Hvad min ekskæreste gjorde og hvordan han/de taklede det var ualmindelig ledt. – og så fortjener man sgu også at få det af vide.
   Det jeg taler om i dette indlæg handler om personer der umotiveret sender hate på baggrund af at svine til på udseende og personlighed – uden der er et grundlag for det! ( altså personligheder som intet har gjort andet end at være offentlige, på tv el andet)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Lets chat - Smid en kommentar <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#GlowGoals - Mit sommer look med lóreals wake up & glow produkter