Pynt boligen med fine Spejle og billedrammer fra Bga Nordic

En lille Kør-selv-guide til friedrichshain i Østberlin

Berlin har længe været øverst på min Bucket list over europæiske byer jeg gerne vil besøge. Men inden jeg starter min lille kør-selv-guide, vil jeg understrege dette –  Vælger du at køre til Berlin som jeg, anbefaler jeg at alliere dig med én du kan dele chauffør tjansen med – Ellers kan turen på den tyske autobahn føles uendelig lang.

Som du nok kan gætte dig til, er dette min første Kør-selv-ferie, hvor Jeg ene og alene kørte hele vejen. MEN den bedste måde at tage på kør-selv-ferie til Berlin er altså uden tvivl med færge. Her spare du både tid og rigtig mange kilometer. Dog er det væsentligt dyrere med gedser-rostock færgen end at kører over broen. Ikke desto mindre har jeg været på kør-selv-ferie til Berlin, boet i det fineste kvarter, suget til mig og samlet alle mine ynglings steder fra bydelen Friedrichshain i et og samme indlæg.

Well.. Planlægger du et get-away til det tyske, så kig lige med her.

Bo i bydelen Friedrichshain

Omgivet af små unikke vintage butikker, hyggelige gader og særdeles gode spisesteder, ligger det 4 stjernede hotel Upstalsboom. Et hotel med restaurant, fitness areal, sauna, tagterrasse, gratis parkering og wi-fi. Upstalsboom ligger i østberlin i bydelen Friedrichshain. Denne del er en af Berlins mest autentiske, som byder på mangfoldighed, et rigt byliv,  ægte café vibe, barer, unikke shops og masser af kultur.

Kun 15 minutters gang fra hotellet ligger Mercedes-Benz Arena, hvor det kæmpestore 3 etagers shoppingcenter East side mall er at finde – Desuden ligger Warschauer Strasse Station og Warschauer Strasse U-Bahn kun 5 minutters gågang fra hotellet som kører direkte til alexandreplatz med kun 2 stop –  Ligeledes Urban spree og Raw Gelände som er et kunstnerisk område dedikeret til bykulturer gennem udstillinger, diy-projekter, biergarden,  koncerter, natklubber, festivaler og events.

En spændende og sjov måde at opleve kvarteret på, er at hoppe på et Voi løbehjul. De er yderst populære i gadebilledet og gør det nemt at komme rundt. De står på alle gadehjørner og kan parkeres (næsten) hvor man vil.

Tagteressen på upstalsboom


Udforsk området og gaderne omkring Boxhagener Platz, 

Man kan godt sige at Boxhagener Platz ( kærligt kendt af berlinerne som “boxi” ) er knudepunktet for det mangfoldige byliv og alle de fine vintage shops jeg omtalte længere oppe. Boxhagener Platz er et populært mødested hvor du støder på de hyggeligste cafeer og restauranter – Ligeledes loppemarkeder i weekenden og de to spisesteder jeg tipper om længere nede i indlægget.

Allerførst, vil jeg lige remse et par gader op som er værd at skrive bag øret, hvis du begiver dig på eventyr i Friedrichshain. Fællesnævneren for disse gader (Grünberger Straße, Gabriel-Max-Straße, Krossener Straße, Gärtnerstraße, Wühlischstraße og Simon-dach straße.) er at de ligger op mod hinanden, med Boxhagener platz som midtpunktet.

Disse gader skal du skrive bag øret.

♥ Grünberger str, gabriel-max straße og krossener straße byder på cafe atmosfære, live jazz i gaderne og gode spisesteder.

♥ Gärtnerstraße og Wühlischstraße huser unikke shops og et utal af spændende vintage forretninger.

♥ Simon-dach straße siges at tiltrække turister fra hele verden grundet dets vilde natteliv og multikulturelle environment. Her festes der til den lyse morgen – også i hverdagene – ihvertfald til de sidste går hjem.

Læs også: De skjulte perler i provence Côte d´Azur


Her skal du spise.

Når det kommer til Madoplevelser I den tyske hovedstad finder du meget mere end Currywurst, schnitzel og Schweinshaxe. Som lovet, kommer hér 2 spisesteder du ikke må snyde dig selv for, på din næste Berlinertur.

1. Avocado Club

Calling all avocado lovers! Omgivet at urban jungle vibe og pæne pastel farver, finder du ikke en mere awesome instagram kulisse end avocado club i friedrichshain ( Selv toilettet er insta material ). Avocado Club er Next level food experience og den første all-avocado restaurant i Berlin, som tilbyder retter lavet på og med avocado til morgen, middag og aften. Hvis bare vi havde sådan et sted i Kbh. – Prøv evt deres hjemmelavet ravioli med avocadofyld eller tagliatelle med avocado og basilikumpesto. 2 retter der er super Avo-licious.

2. Saigon Dragon Restaurant

This place tho… Som var du i Ho Chi Minh City ligger der i Grünberger str ( kun få minutters gågang fra hotellet) det mest autentiske vietnamesisk spisested Saigon Dragon. Maden er i en klasse for sig selv og atmosfæren ubeskrivelig hyggelig med lanterner i loftet og rigtig god service.


Jeg bestilte grillet kylling med organisk hokkaido græskar, gulerødderog søde kartoffler i rød karry og kokosmælk.


Til dessert fik vi en vietnamesisk inspireret dessert bestående af Black coconut sticky rise, kokos-mango creme, peanuts og mint – Meget interessant oplevelse.


Shopping

Besøger du en storby som Berlin, er det ganske sandsynligt at shopping og to-go kaffe står højt på to-do listen. Når alt kommer til alt er det ihvertfald sjovere, hvis du spørg mig, at shoppe i udlandet grundet atmosfæren, priserne og de mange anderledes shops (Sammenlignet med københavn)  Længere oppe, berettede jeg om alle de fantastiske vintage shops du finder i Friedrichshain, men der findes jo også Kufürstendamn, Primark på Alexander platz, og alle de fantastiske shopping malls rundt omkring i byen.

Så!!! Er du typen, som elsker at slentre ned af Strøget i København, vil du som jeg elske Kurfürstendamm – Også kaldet Ku´damm. Denne gade er Berlins mest populære og rækker 3,5 km. På kufürstendam finder du primært de samme butikker, som du finder på strøget – både highstreet fashion butikker så som zara, H&m og de mere eksklusive forretninger som gucci, zadig&voltaire, louis vuitton + et par tyske mode og special butikker som faktisk er ret nice. Jeg købte en taske i en tysk mode forretning kaldet Pimkie – og her havde de altså ret mange fede styles. Du kan se min taske på mit seneste instagram post HER.


Alexa på Alexaderplatz


På Alexanderplatz ligger det smukke og kæmpestore shopping center Alexa, som allermest minder om fields og fisketorvet og tæt på vores hotel i friedrichshain (Som fortalt længere oppe) finder du East side mall som åbnede sidste år i oktober – Men skal du bare ose, og ønsker at kigge på lidt af hvert, kan det ene shoppingcenter nærmest være ligeså godt som det andet.

Læs også: 6 anderledes ting at opleve i Paris 


East side mall i Friedrichshain


Besøger du East side mall kan jeg anbefale at forfriske dig selv med en lækker lemonade hos Peter pane. Deres udendørs område er super hyggeligt – især hvis solen skinner.

Det er slet ikke sidste gang jeg besøger Berlin. Der er så mange ting jeg ikke fik set – dog tænker jeg at flyve næste gang. ( har set at billetterne er yderst billige i oktober og november) – Har du nogle ting du tænker jeg bare skal opleve, så del dem gerne i en kommentar under dette indlæg. Jeg modtager alle tips med kyshånd og takker fordi du læste med.

Husk at du også kan følge mig på Instagram, hvor jeg dagligt deler billeder og små finurlige glimt fra min hverdag.


Læs også: How to spend 4 nights in Tokyo

Did you like this post? <3 Leave a comment ------->

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Lets chat - Smid en kommentar <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pynt boligen med fine Spejle og billedrammer fra Bga Nordic