Kjoler, til både varme og kolde sommerdage

De 10 bedste og værste ting ved at bo i Vordingborg

Jeg oplever ofte en form for – skal vi kalde det, overraskelse i stemmen på folk, når jeg fortæller at jeg er flyttet til vordingborg – Hvem havde også troet, at jeg nogensinde ville ende med en kæreste i udkantsdanmark, når jeg elsker københavn to the bones. Ikke desto mindre er det nu engang som det er – og faktisk er jeg møg glad for at bo her.

Selvfølgelig er der fordele og ulemper ved alt, så her får i de 10 bedste og værste ting ved at bo i Vordingborg.

Byen er super kulturel og spækket med dansk historie. Jeg bor klods op af gåsetårnet, som er ca 650 år gammelt og fra dengang valdemar atterdag regerede på kongeborgen. Selvom borgen idag ligger i ruiner, er det altså et smukt sted at opholde sig. Folk som er opvokset i vordingborg tager det pretty much for givet  – Men udover et stykke danske historie, er det altså her jeg nyder solopgangen – og ved ruinerne folk samles i uge 28, når vordingborg festuge løber af stablen.

Skal du ha en lejlighed på 70 kvm i København, kan du godt regne med en husleje, der  koster spidsen af en jetjager. Her i vordingborg får du ikke bare mange kvadratmeter for pengene – du har rent faktisk også råd til at leve når huslejen er betalt. Arbejder man i københavn er kørselsfradraget også værd at nævne.

Shopping muligheder og to go kaffe er nærmest ikke eksisterende i Vordingborg  ( eller det er ihvertfald ret begrænset) – Til gengæld mangler vi ikke brilleforretninger og frisører.

Efter jeg er flyttet til vordingborg sætter jeg virkelig pris på ro og frisk luft – Sagde storbypigen!

Turen til København er ikke længere bare en lille svip tur. Nej det er nærmest en hel dagsrejse. Til at begynde med tænkte jeg ikke så meget over det, men kan godt mærke at jeg vælger turen til kbh mere og mere fra, hvis det ikke har noget klart formål. Det er især irriterende at jeg ikke længer kan bruge den der “vi mødes om 20 min” til  kaffe og lidt outfit billeder. Det skal planlægges og koster mig 200 kilometer på bilens kilometertæller.

Når man nu er flyttet væk fra venner, familie og vante omgivelser er det super dejligt at bo i en by hvor folket taler med hinanden, siger hej på gaden og ikke er sig selv nærmest.

Som skrevet længere oppe, gør Vordingborg virkelig meget for at gøre byen attraktiv og kulturel. Spillestedet STARS hoster mange fede koncerter i løbet af året og så er Festugen i uge 28  et af højdepunkterne hernede. Normalt er byen ret død om aftenen, så blev ret begejstret over at se så mange mennesker i gaderne i sidste uge.

ligesom med shopping, er det til Næstved man tar, hvis man vil på cafe eller ha take away, som er andet end pizza og dåse cola. Men faktisk har jeg fundet den bedste Bagel shop i gågaden i Vordingborg, som er blevet et kæmpe hit hos mig. Her spiser jeg ofte bagels med koldrøget laks – og så laver de den bedste juice jeg nogensinde har fået. Derudover ligger der på toppen af vordingborg restaurant babette, som skulle være noget af en gastronomisk oplevelse.

Jeg kan ikke beskrive hvor mange fine insta worthy spots jeg har fundet her i vordingborg. Hvis bare jeg kendte en fotograf eller en ven som boede på disse kanter, ville min blog og instagram boome med fine sommerbilleder herfra. Heldigvis så jeg mit snit til at lokke min “lillesøster” Mathilde til at tage disse billeder, da hun var på besøg forleden dag.

Er man billøs er der langt til storby og shoppingcentre – Til gengæld er her sjæl og charme og ved nærmere eftertanke mangler her ingenting. Jeg elsker Vordingborg!

7 kommentarer

 • Anja

  Hej. Må jeg spørge hvor de fine spots er henne som du har fundet i Vordingborg, jeg bor selv i Vordingborg og jeg har haft svært ved at fine nogen fine steder og tage billeder?? 😄😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • IM

  Istedet for at vælge Næstved for Café og shopping, så prøv at køre den anden vej og parkér i Nykøbing Falster 😉
  Her finder du masser af det hele 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniella

  Kære Nadia.
  Tak for de søde ord om Vordingborg og VELKOMMEN til 🤗
  Hvor er det forfriskende at du er så positiv omkring byen- det kunne mange lære af.

  Variationen af spisesteder er begrænset men har du lyst til en pizza skal du besøge Roma- klart byens bedste pizza. 🍕
  Er du til en rustik burger eller sliders så kan jeg anbefale Cafe Farø Vad. 🍔
  De laver også en fantastisk latte og serverer skønne kager 🍰

  Håber du falder godt til 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Hej Nadialine.
  Velkommen til Vordingborg. 😊 (selvom du har boet her et stykke tid)
  Er selv født og opvokset i Vordingborg, og flytter aldrig herfra. 😊
  Det jeg elsker ved Vordingborg er at, der ikke er langt til de forskellige ting. (så som supermarked og gågade) Og så den smukke natur rundt om. ❤️
  Det jeg dog “hader” ved Vordingborg er at rygter kan løbe hurtigt og en fjer hurtigt bliver til fem høns. 🙄
  Men dog vejer det positive højere end det negative.
  Endnu engang velkommen til.
  Hilsen Nikoline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hey,
  Velkommen til byen – den er nemlig pisse fed.
  Er opvokset på disse kanter og er selv flyttet tilbage efter en del år i Odense pga. studie.
  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martin

  Hej søde Nadia.
  Det er dejligt at høre at, du er faldet til i Vordingborg 😉 jeg bor jo i Næstved og er super glad for det, du har ret i at, folk hilser på hinanden og et andet tempo end København, selvom jeg også elsker København, er det meget rart at tage hjem, hvor der er mere stille og roligt og der er en fantastisk natur både i Vordingborg og Næstved og omegn.
  Ej så skulle vi da lige mødes ,til en kop kaffe, har ikke set dig siden at, vi begge to boede i Ballerup kommune 😁.
  Du kan da have mit nummer, hvis det er. 26471415.
  Knus Martin.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er så dejligt, når man føler hele ‘ens by’ er ens hjem.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Lets chat - Smid en kommentar <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kjoler, til både varme og kolde sommerdage