Fine forårsfornemmelser

Big Apple Dreaming – Storby drømme og uddannelse i New York

Jeg har altid haft en vis forbindelse til New York City, – jeg føler mig draget af den gigantiske by og alle dens muligheder. Det er  heller ingen hemmelighed at jeg leger med tanken om at flytte dertil for en periode, og måske også For Good. I NYC kører metroen hele natten, og en Uber kan fanges, med et klik på en app. Du kan fokusere på de vigtigste ting i livet, og indhente ny inspiration hvor end du befinder dig. Der er nye ting at opleve overalt , og her er mulighederne uendelige. New york er en overdådig by med et åbent og stolt folkefærd, så er du selv ret åben som person, er det absolut ikke svært at begå sig i New York.

EF-New-York-Nadialine

 

NYC-Hotspots-Guide

Statue of liberty: Frihedsgudinden blev givet i gave fra frankrig i 1884 og er blevet selve symbolet for New York. Ønsker du at se FrihedsGudinden, er den nemmeste måde at komme dertil, at tage færgen over, fra battery park. bådturen er veldig fin, og med god udigt til Manhatten. Du kan også Hoppe på Staten island ferry, som er helt gratis og går lige ved Statuen.

Brooklyn Bridge: En Gåtur over Brooklyn Bridge, og ned til Brooklyn bridge parken (på Brooklyn side) er ubeskriveligt !! Udsigten er helt fantastisk ud over både Manhatten Brooklyn og East River.!  At gå over brooklyn bridge er en rigtig god oplevelse og noget man absolut burde tage med i sine overvejelser.

Coney island: Strandlivet finder du på coney island, det er nemt at komme dertil med metroen. Her er der tivoli om sommeren og en masse forskelligt at lave og se.

Time square: Det anbefales ikke at vælge et hotel som ligger direkte på The Time Square, men det er et must at opleve. Her møder du ekstremt mange mennesker, flashy reklameskilte, butikker og et utal af restauranter.

9/11 memorial: Mindesmærke hvor de to tårne stod før 9/11. midt i mylderet af trafik og butikker på ground zero, er stedet blevet en ret så gribende “attraktion” at besøge. Her findes der også et museeum, som bla har billeder og lydoptagelser fra den frygtelige dag.

♡ Grand Central Station: En af verdens største Togstationer, som blant andet er kendt fra Gossip girl og en lang række andre film og tv- serier.

Carrie Bradshaws Famous Front Steps: Jeg her ikke selv været der endnu, Men det hér er helt sikkert en af de mest ikoniske steder du finder i New York City.  West Village (64 perry st.) Især hvis du er en ægte SATC entusiast. Her finder du den kendte trappe til Carrie Bradshaws lejlighed fra den populære pige serie – Sex and the city.

Brooklyn Flea: Det er helt klart værd at tage turen tl brooklyn for at tjekke de store markeder ud.  Her kan du gøre nogle seriøse kup, på tøj, smykker, interiør og tilmed finde en masse god mad.

♡ Central Park: En tur gennem Central Park er obligatorisk! Der er så smukt, og utrolig magisk. Man kan evt leje en cykel, hvilket gør det nemmere at komme omkring. Parken er enorm, så det vil tage timer og timer, hvis du ønsker at se alt til fods. Køb evt lidt frugt el. en god sandwich fra en af byens mange deli´s og hold en lille picknik. Ta en joggetur, eller nyd et lille break fra det hektiske storbyliv. Maden på The loeb Boathouse central park skulle forresten være veldig god.

New-York-education-firstNYC-Shopping-guide

Shopping på 5th Avenue er selvfølgelig et must, når du er i New York. Du vil finde store ekstravagante butikker og varehuse som Bergdorf Goodman og Saks Fifth Avenue der – alle de største modehuse er også repræsenteret med deres egne butikker. Det er virkelig en oplevelse at gå på shopping på 5th ave – Butiks vinduerne er bogstaveligt talt som kunst, og bygningerne er så inspirerende. Ud over alle high end butikkerne finder du også Zara, H & M, Urban Outfitters og mere budget venlige butikker – men det er helt sikkert high end butikker, der er bedst repræsenteret. Sørg for at stoppe ved Saks, det er sådan en fantastisk varehus, og sko afdeling på toppen er så latterligt stor, at den har sit eget postnummer !! Saks er afgjort, et sted hvor man kan have tendens til at spendere flest penge mens man er i New York. Lige ved siden af Saks findes en utroligt smuk kirke, og når jeg kommer til New York skal jeg uden tvivl derind for at tænde et lys for min Mormor.

En anden ting der også kan være vildt spændende i New York, er at spotte mennesker. ikke tourister, men dem der rent faktisk er New Yorkere by Heart – dem der bor der. På 5th avenue finder du ikke de virkelige Blair Waldorf og Serena´s! Hemmeligheden er at de shopper på Madison avenue, hvilket ligger lige op af 5th, som er ligeså overfyldt med luksus butikker. Dog findes der ikke så mange budget venlige af slagsen. Er man ikke loaded med det helt store spendér budget, er gaden fremragende til vindues shopping.

EF-Education

Som nævnt tidligere er min drøm at bo i New york for en længere periode, og hvordan kan det så lige lade sig gøre?  Her har jeg stiftet bekendskab med Education first – (bedre kendt som EF) hvor jeg ved flere lejligheder har overvejet at kombinere en storby ferie som New york, med et sprogskole ophold. Dette er efter min optik en ret god kombi, af både ferie og samtidig sprogudvikling (som altid er en god ide, ligemeget hvilken karriere retning du vælger). – Samtidig er det også en rigtig god måde, at udvide sit sociale netværk på.

Uanset om man leder efter et sprogkursus, forbereder sig til en vigtig eksamen eller drømmer om at udvikle sig i udlandet, så har EF et studieprogram til os alle. Personligt kunne jeg godt tænke mig at komme på et intensivt sprog kursus i New York. Varigheden bestemmer man selv, og der tilbydes kurser fra 2 uger til 52 uger. Et intensivt kursus er med til at opnå størst fremgang på et udlandsophold som dette – hvilket er et meget strukturerede pensum som omfatter 32 morgen- og eftermiddagslektioner om ugen (samlet undervisning er 21 timer og 20 min.). Jeg er egentlig ret god til engelsk, men tror vitterlig dette kursus kunne være med til at hive mine sprogkundskaber et step op og ruste mig til at begå mig meget bedre, og mere proff. på engelsk end hidtil.

EF har eksisteret siden 1965 og har netop fejret 50-års jubilæum. EF har i dag sprogrejsetilbud i 107 lande. Så sidder du med en lille drøm i maven om et udenlandsophold med udfordringer og sprogudvikling som jeg, kan du læse meget mere  og bestille gratis materiale om alle EF destinationer og muligheder her. 


Indlægget er lavet i samarbejde med EF Education First 

Photo Michael sell

1 kommentar

  • Admiring the time and energy you put into your site and detailed
    information you present. It’s great to come across a
    blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed information. Wonderful read!

    I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Lets chat - Smid en kommentar <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fine forårsfornemmelser