Eyes on - Gå aldrig ned på Cool blazers

Nespresso – Kaffe nydelse med omtanke

Hvem elsker ikke duften af nybrygget kaffe, den uimodståelige aroma som sniger sig op i næseboret og giver en følelse af velvære, Den lille slurk, over en sludder for en sladder med veninderne og efter en lang dag på farten, til at stimulere energi niveauet med, mens du læser dine ynglings blogs. Der er mange grunde til hvorfor jeg elsker kaffe – Også, hvorfor jeg er vild med Nespresso, især.

I mit nye hjem i Vordingborg, står Nespresso maskinen Lattissima pro som jeg er blevet rigtig glad for. Det er faktisk mildt sagt, for jeg ved ikke, hvordan jeg har kunne leve uden. Jeg lever og ånder for de par kopper, den laver til mig hver dag – og holder samtidig mit indkøb af Latte ice ude i byen nede – Fordi jeg jo til hver en tid, kan lave mig en kop kaffe af god kvalitet herhjemme.

Lets get into this, and talk coffee.

På min Instagram story lovede jeg et mere omfattende indlæg, hvor jeg går i dybden med med mit kaffe nørderi og nogle af de ting i ofte spørg om, når jeg poster videoer med min friskt bryggede Nespresso is kaffe.

Det er uden undtagelse det første jeg gør når jeg står op – Laver en dejlig kop kaffe, med sukkerfri sirup, isterninger og soya mælk – gerne en af dem med høj intensitet af kaffe til at vågne på. Jeg har ikke altid været den store kaffe drikker, men med alderen sætter jeg virkelig pris på de rolige morgener og de velduftende dråber, mens jeg tjekker mails, svare på beskeder fra mine følgere og catcher up på dagens gøremål.

Læs også: Sådan spare du mange penge på din Iskaffe addiction

Kaffe med omtanke for miljøet.

Smag og kvalitet er i højsædet når det kommer til kaffe  – Jeg sætter stor pris på ordentlige bønner som er dyrket med omtanke for miljøet. Noget jeg ikke altid er gået op i – altså bæredygtighed. Det gør jeg nu, og det er også min fornemmelse at dette er tendensen generelt. Det glæder mig at vide at netop Nespresso i 2003 lancerede Nespresso AAA sustainable Quality program i samarbejde med en NGO, Rainforest Alliance og kaffefarmerne, for at sikre den bedste produktion af verdens fineste kaffe, som samtidig produceres med omtanke for miljøet og kaffebøndernes velfærd..

Nogle mener at Nespresso kapslerne belaster miljøet – men faktisk er Nespressos kapsler lavet af aluminium, som er et materiale, der er 100% genanvendeligt. Dvs. at det kan genbruges i det uendelige uden at miste nogen af dets egenskaber. Husker man at samle kapslerne og aflevere dem i Nespresso butikkerne når man alligevel køber nye, kan disse genanvendes til nye kapsler, en cykel og måske nye dele til en flyvemaskine – Kaffegrums kan også genbruges på flere måder. Det kan feks bruges som naturlig gødning til landbrug eller som energikilde til produktion af elektricitet eller opvarmning af huse. Nice to know, right?

Læs mere om:  Genanvendelse af kaffe kapsler

Jeg drikker imellem 2 og 3 kopper kaffe i løbet af dagen. De to vigtigste, er min morgenkaffe og den jeg drikker på det tidspunkt af dagen, hvor jeg føler jeg rammer muren af træthed. Ellers nyder jeg også bare en kop kaffe uden den store omtanke for formålet, andet end at det er hyggeligt over en sludder for en sladder og smager særdeles godt. Can you relate?

Når det kommer til Nespresso kapslerne har jeg endnu ikke smagt dem alle. Der findes jo et uforligneligt antal kaffevarianter, der alle har karakter og personlighed. Der er mildest talt kaffe til en hver smag – Nogle kan lide en mild fløjlsblød kaffe hvorimod andre foretrækker en intens og fyldig kaffesmag. Alligevel, har jeg fundet 2 kapsler jeg fortrækker som ligger i hver sin ende på intensitetsskalaen. ( altså hvor kraftig kaffen er)

Læs også: Holy Coffee

2 varianter der vækker mine sanser

Cosi:

Cosi Ligger i den lave ende på intensitetsskalaen (4).  Til gengæld har den en yderst spændende aroma med milde noter af korn, forstærket af raffinerede frugt noter. Jeg er helt vild med denne let ristede variant som giver mig en sofistikeret, mild og afbalanceret nydelse. ( Typisk denne variant jeg vælger i min to-go kaffe kop )

Envivo Lungo:

Envivo lungo er ren nydelse og ligger højt på intensitetsskalaen (9). Denne mørke rist stimulere alle sanser med dens intense og fyldige karakter og leder tankerne hen mod aromatiske træsorter og krydderier. ( Typisk denne jeg vælger om morgenen og når jeg skal kvikke mig selv lidt op)


Click to shop | 1. Darling To-go Coffe Mug | 2. Eye To-go Coffee Mug |


Jeg kan snildt bruge flere Hundrede kroner på to-go kaffe. Det er uden tvivl, så nemt at svinge kortet og bestille den sædvanlige latte ice på soya mælk til 53 kr, og ofte tænker jeg ikke over hvor mange penge jeg rent faktisk bruger på to-go kaffe i løbet af en måned.

Med lidt hurtig hovedregning kan det altså godt betale sig at ty til Nespresso maskinen og en to-go kop fra bla. Hunkemöller – De laver altså nogle ret fancy nogle af slagsen, og vupti, så betaler du altså kun imellem 3-5 kr for din latte ice ( Som er prisen pr. Nespresso kapsel )  – og så kan du samtidig afprøve en masse forskellige kapsler til du finder din can’t-live-without. Der er selvfølgelig også udgifetr på soya mælk og sirup, men alt i alt er det billigere i længden, end at drikke café kaffe flere gange om ugen.

Forskning tyder på at indtag af kaffe bærer flere sundhedmæssige fordele med sig, end vi går og tror – selvfølgelig ikke hvis vi spæder op med fed mælk og masser af sukker, som forvandler de dejlige dråber til en kæmpe kaloriebombe. Alternativt og som et sundere bud på hvordan du kan drikke flere kopper med god samvittighed, kan du spæde op med havremælk som giver en naturlig sødme til kaffen, eller som jeg, bruge sukkerfri sirup og soyamælk.

Kaffe er helt klart en nødvendighed for mig, for at komme godt i gang med en ny dag. Den jager trætheden væk og kickstarter mine hjerneceller – og så skaber duften af en nybrygget Lungo en helt særdeles god følelse indeni. Den er også en slags sutteklud såvel som en problemløser i stressede situationer – ligesom det går hånd i hånd med gode hyggestunder.

Hvad med dig? Hvordan fortrækker du din kaffe?

Læs også: Instagram worthy kaffe spots du skal besøge på frederiksberg

4 kommentarer

 • Martin

  Hej Nadia.
  Jeg elsker også kaffe og duften er helt fantastisk, helt frisk malet kaffebønner, er så skønt og utrolig en STOR forskel der er, på de forskellige mærker, drikker også et par kopper om dagen, bare ikke om aftenen, før jeg skal sove.
  Ej hvor pudsigt at, du bor der, dengang du boede i Ballerup, boede jeg 5 minutter fra dig, i Måløv, men for halvanden år siden, købte jeg et hus i Næstved, kun 5 år gammel og til nogle andre priser, end i Måløv og her i Næstved er der skøn natur, tager du så toget, så jeg kan være heldig at, se dig der, eller køre du i bil, kunne være hyggeligt at mødes, til en hygge snak 😉
  Knus herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadialine

   arg gud hvor pudsigt. næstved er jo ikke langt fra Vordingborg. sikke et sammentræf. Jep det er nemlig væsentligt billigere her ude på landet ( som jeg kalder det) men hold op her er rart. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Godt indlæg! Må jeg spørge til hvilke sukkerfri sirup du bruger og hvor mange kapsler, du bruger til din is latte? (Samt mængden af vand inden at du hælder soyamælk i😊)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadialine

   1883 laver en rigtig god sukkerfri sirup, dog koster den 125 kr. nogle gange køber jeg den lyse sirup fra dan sukker og bruger MEGET lidt – den er billig, men selvfølgelig ikke sukkerfri.
   Jeg bruger en kapsel ( lungo 110 ml) espresso shot, tilføjer sirup, rører rundt, så isterninger og soyamælk. Intet vand. og voila! verdens bedste is kaffe. <3 håber det var svar på dine spørgsmål, og ellers er du mere end velkommen til at skrive igen <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Lets chat - Smid en kommentar <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eyes on - Gå aldrig ned på Cool blazers