21 af mine bedste looks fra 2017

6 tips til at være lykkelig i nuet

Hei Chrunchies. Er det ikke skønt, hvordan et nyt år kan bringe et smil frem på læben og give en følelse af fornyet energi og gå på mod? Vi alle ønsker at være glade, succesfulde og lykkelige? Men faktisk findes der en tendens til at vi har, en helt specifik overbevisning om hvad der skal ske i  vores liv, før vi kan være 100% lykkelige. Måske er det der tæller, at få drømmejobbet – økonomisk frihed, ønskekroppen, eller det perfekte par forhold før vi kan være lykkelig. The list goes on.. Ja, disse ting gør os med sikkerhed  lykkelige. Eller.. og så igen.. ikke.?.  Nøglen til lykke er at lære at være lykkelig mens du arbejder på at nå dine mål. Som skrevet i mit tidligere indlæg er det vigtigt at nyde processen, i stedet for at vente indtil du har opnået disse mål, med at være lykkelig. Gir det mening?

Her får du 6 enkle tips, som du kan begynde at anvende i dag på vejen mod en gladere og lykkeligere hverdag.

nadialine-rails-la

1. Taknemmelighed

Uanset hvor store vi tror vores problemer er, kan jeg næsten garantere, at der er nogen derude med langt større problemer end dig. Du har måske hørt talemåden ”Jeg græd, fordi jeg ikke havde nogle sko, indtil jeg mødte en mand, som ikke havde nogen fødder”.  – Vi er nødt til at være taknemmelig for alt, hvad vi har i vores liv. At øve daglig taknemmelighed er en fantastisk måde at træne dit sind til at have en holdning af glæde for de små ting og taknemmelighed. – En teknik til at gøre dette kaldes ”3 gode ting”, hvor du hver aften inden sengetid, skriver 3 ting ned, der gik godt den givende dag og reflekter så over, hvorfor de skete. Det er bevist at du vil blive et gladere menneske,, ved at sætte pris på de bitte små ting i livet. – Så begynd på din  ”3 gode ting” liste i dag.

2. Vær til stede både mentalt & fysisk

Uanset hvad du laver, så sørg for at både dit sind og krop er til stede. Spis ikke middag med din familie, mens du tænker på arbejde. Arbejd ikke, mens du tænker over, hvad du vil gøre denne weekend. Vær til stede, og lad dit sind fokusere 100% på hvad du laver. Selv hvis du laver noget så simpelt som at drikke et glas vand, kan du være til stede. Nyd øjeblikket og smagen af vandet, mens du nyder det langsomt. Prøv at finde mindst én situation hver dag, hvor du kan øve dig i at være til stede.

3. Giv efter for de ting du ikke kan styre.

Stop med at bekymre dig om, hvad andre mennesker gør eller siger. Accepter tingene for, hvordan de er, uanset om du synes det er rigtigt eller forkert. Accepter det som en kendsgerning. En god måde at øve dette på, er ved at Identificer en situation, hvor du føler, at du har en vis modstand og accepter så blot, situationen for hvad den er.

nadialine-quote

4) Undgå Negative mennesker og Situationer

En anden årsag til negative følelser og ulykkelighed er visse mennesker eller situationer. Du ved sikkert allerede hvem disse mennesker er – det er dem, der kun kan se den negative side af enhver situation. De er ofte pessimistiske, vrede, dramatiserende, kritiske og  har sjældent noget konstruktivt at sige. Disse mennesker skaber ikke blot utilfredshed for sig selv, de trækker ofte også andre ned omkring sig, ved at sprede denne negative ’gift’.

Hvis du ønsker at være lykkelig, er du nødt til at undgå disse mennesker og situationer så meget som muligt. Desværre er det ikke altid så nemt, da disse mennesker ofte er vores venner eller familiemedlemmer. Så hvis du ikke helt kan undgå disse mennesker, så er det værd at planlægge og beslutte, hvordan du vil håndtere dem i fremtidige situationer. Vigtigst af alt, er at du ikke tillader dig selv at blive trukket ned i sådan et negativt hul.

5) Ta 100% ansvar for dit liv

Hvis vi ønsker at være lykkelig, så er vi nødt til at holde op med at skyde skylden på andre, for hvad der sker i vores liv. Vi er nødt til at holde op med at se os selv som ofre i visse situationer og tage ansvar. For at være lykkelig, er vi nødt til at tage det fulde ansvar for alt hvad der sker i vores liv. Når du tager det fulde ansvar, tager du kontrol over dit eget liv og begynder at anerkende, at dine tanker og handlinger skaber resultaterne for dit eget liv. – Ikke andre mennesker eller situationer.

Vær ærlig over for dig selv, accepterer du har det fulde ansvar for, hvad der sker i dit liv?

nadialine-spring-17

6) Tilfældige handlinger af venlighed

En virkelig kraftfuld måde at øge din lykke på, er at fokusere på at hjælpe andre ved blot at udføre små tilfældige handlinger af venlighed, uden nogen forventning om at få noget tilbage. Det kan feks være at købe en kop kaffe til en hjemløs, holde en dør for en ældre dame – eller som min ven Mike gjorde forleden dag- leverede noget til et Pr Bureau, som jeg ikke selv havde tid til at levere. Jeg hængte forleden balloner på et par stole til en fødselsdags reservation på restauranten, det er ikke noget vi normalt gør, men denne dame på 75år som skulle holde sin fødselsdag, blev så lykkelig – hvilket gjorde mig lykkelig at se.

Jeg har læst at Forskning viser, at enhver form for tilfældig handling af venlighed øger lykke. Så gør det til en vane at udføre mindst én lille handling af venlighed hver dag. (En simpel ting som at hjælpe en ældre dame/herre over vejern er en tilfældig handling af venlighed)


 Hvad gør at du føler dig lykkelig og glad?

Did you like this post? <3 Leave a comment ------->

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Lets chat - Smid en kommentar <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

21 af mine bedste looks fra 2017